Muralla
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Muralla (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vallbona de les Monges - Muralla (Foto: Enric, 2017)

Vallbona de les Monges - Muralla (Foto: Isidre Blanc, 2018)

Situació Muralla
Es conserva un bon tram de l'antiga muralla que envoltava el monestir i posteriorment el poble. La part més sencera és la que dona a la riera de Maldanell, ja que s'ha mantingut exempta sense formar part de cap edificació. En canvi, la part paral·lela al carrer Major, tot i que conserva part de la carreuada original, fa palesos els canvis que es van produir quan al segle XVI es va constituir el nucli urbà al costat del monestir. En conjunt, les muralles de Vallbona són fruit de diverses etapes constructives, la més antiga de les quals es pot recular als segles XII- XIII, coincidint amb les obres de construcció del monestir.