Font i safareigs del Raval
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Font del Raval

Vallbona de les Monges - Font del Raval (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Camí de la Riera
A causa del creixement de la trama urbana de Vallbona, als segles XVIII i XIX, es va fer necessari construir uns nous safareigs al sector del Raval. Aquests tenen com a peculiaritat el fet de tenir dos recintes. El més gran té dues piques, una per rentar i l'altra per esbandir. L'altre, més petit i d'una sola pica, estava destinat a rentar la roba dels malalts o difunts, per evitar la propagació de malalties infeccioses. Enllaçats amb els safareigs hi ha la font i l'abeurador, que es nodreixen d'una mina natural situada un parell de kilòmetres més amunt. També servia per fer arribar l'aigua al monestir.