Els estimaocells
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Els estimaocells

Vallbona de les Monges - Els estimaocells (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorEduard Viver
Situació Crtra. LP-2335, cruïlla amb la crtra. de Nalec
Projecte impulsat l'any 2012 pel metge i naturalista Eduard Viver, situat en un camp d'herba, al costat d'una cruïlla de carreteres. Es tracta d'un grup d'espantaocells que no pretenen foragitar les aus sinó tot el contrari. Entremig de les figures de roba i palla trobem caixes-niu, menjadores i abeuradors que pretenen atraure els ocells de la contrada. Forma part d'un conjunt de projectes conservacionistes i de divulgació mediambiental agrupats sota el nom de la Caseta de l'Òliba.

A banda de la seva funció bàsica, aquest grup de figures esquitxades damunt del camp es pot considerar també com una experiència artística que sorprèn i interpel·la a tothom que la contempla.