Museu Jaume Perelló
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Museu Fundació Perelló

Bellpuig - Museu Fundació Perelló (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusMuseu
Situació Plaça de Sant Roc, 23
Jaume Perelló i Miró (Torrefarrera, 1927- 2015) és un dels artistes lleidatans més importants de l'època contemporània. Pintor i escultor consagrat internacionalment, ha deixat obres tan importants com el Crist de l'Amor del Santuari del Carme (Burgos), els retaules de pedra i alabastre del Palau Episcopal de Lleida i l'església de Santa Maria de Cervera o el retrat de Pius XII (Ciutat del Vaticà). Del seu estil se n'ha destacat l'espiritualitat aconseguida a través d'una figuració molt estilitzada, d'una gran senzillesa formal.

Jaume Perelló va estar molt vinculat a Bellpuig, on hi ha la seu de la Fundació Perelló, constituïda l'any 1996 amb l'objectiu de preservar i divulgar l'obra de l'artista. La seu és a la Casa Perelló, ara de titularitat municipal, on hi ha l'Oficina de Turisme i les sales on s'exposa una bona mostra de la seva obra.