Carrer de Sant Ignasi
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Carrer del Roser (Foto: Albert Esteves, 2007)

Vilassar de Mar - Cases de cos

Vilassar de Mar - Cases de cos (Foto: Maite Sújar, 1996)

Situació Carrer de Sant Ignasi i altres
És a mitjan segle XVIII quan Vilassar de Mar comença a adquirir personalitat pròpia i una particular fesomia urbana que, bàsicament, ha perdurat fins als nostres dies. Dins un ambient general de represa econòmica i social, els pescadors comencen a edificar les seves casetes seguint unes pautes constructives força homogènies. Són les típiques cases de cos, construccions característiques del Maresme que prenen el nom de la seva superfície (uns vint pams de façana per quaranta de profunditat).

Són cases de tàpia (terra del mateix solar pastada i premsada en motlles). Generalment tenien un nivell de planta inferior al del carrer (cases fondes) i a la part de darrere disposaven d'un petit hort, amb pou, safareig i excusat, actualment convertit en jardí.

Hi ha cases de cos a diversos carrers del poble, però entre els que tenen més uniformitat destaca el de Sant Ignasi, conegut com el "carrer dels balcons", i també el carrer del Carme i del Roser. Les façanes tenen portal d'arc escarser sota un petit balcó, i finestra gran amb reixa a la planta baixa. Les teulades són a doble vessant, amb ràfec corregut al llarg del carrer. La major part són obra de finals del segle XVIII i la primera meitat del XIX.