Convent de Sant Bartomeu: armari de la sagristia
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Convent de Sant Bartomeu, armari de la sagristia

Bellpuig - Convent de Sant Bartomeu, armari de la sagristia (Foto: Albert Esteves, 2018)

Bellpuig - Convent de Sant Bartomeu, armari de la sagristia (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1926)

Bellpuig - Convent de Sant Bartomeu, sagristia

Bellpuig - Convent de Sant Bartomeu, sagristia (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Ctra. de Belianes (carrer de la Font)
Adossada a la capçalera de l'església hi ha la sagristia, una sala en forma de L coberta amb tres trams de volta estrellada, comunicada amb l'església i amb el mirador del Duc. Té un element destacat, l'armariet on es guardaven els calzes i altres objectes litúrgics. Segons Joaquim Garriga* "a mig camí entre l'aplicació arquitectònica i el preciosisme d'orfebreria, es resol com una portada amb pinacles i gran floró central, enriquida amb pomells de filigranes vegetals enroscades formant arabescos i amb frondes carnoses i rinxolades". És una obra d'estil gòtic florit, amb elements renaixentistes.

* Joaquim Garriga, Història de l'Art Català, segle XVI, volum IV, Edicions 62.