Fàbrica Baronda
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Espai Baronda

Esplugues de Llobregat - Espai Baronda (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorCliment Maynés / Luís Alonso - Sergi Balaguer (reforma)
Situació Riba, 28-32
Edifici industrial destinat a la fabricació de ceràmica, on s'instal·là l'empresa Cerámicas Baronda. L'any 1946 Luís Gaya Gimeno va encarregar el projecte a l'arquitecte municipal Climent Maynés. El complex va ser ampliat als anys 1947 i 1950, quan es van allargar les naus existents i se'n van afegir dies més. La fàbrica va tancar l'any 1990.

L'any 2006 es va rehabilitar pel despatx d'arquitectes Alonso i Balaguer, que s'hi van instal·lar, juntament amb un centre de disseny i un espai museístic dedicat a la ceràmica artística contemporània. L'edifici compta, a més, amb diverses sales d'actes i d'exposicions i altres espais d'ús ciutadà i acull diferents serveis municipals.