La Sènia del Rellotge (Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - La Sínia del Rellotge

Vilassar de Mar - La Sínia del Rellotge (Foto: Albert Esteves, 2007)

Ca l'Aldrufeu, a la dreta, amb Pilar Casas, vídua de Joan Aldrufeu, i els seus inets, Joan i Teresa, 1950 (Foto: enviada per Josep Joaquim Aldrufeu)

Vilassar de Mar - La Sènia del rellotge

Vilassar de Mar - La Sènia del rellotge (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1996)

EstilModernisme
AutorEduard Ferrés i Puig
Situació Avinguda de l'Arquitecte Eduard Ferrés, 31
Edifici aïllat que va ser centre d'una propietat agrícola de regadiu, coneguda també com Ca l'Aldrufeu. L'obra va ser projectada per Eduard Ferrés el 1897 i construïda el 1902. Si bé s'allunya de l'estil característic de l'arquitecte vilassarenc, incorpora elements típics del modernisme, com la ceràmica o l'intens contrast cromàtic de la façana. La seva estructura s'inspira, tanmateix, en la clàssica masia rural catalana, de tipus basilical, amb tres cossos, el central de major alçada. A banda i banda hi ha dues ales més baixes.
L'element més característic és el rellotge, que ha donat nom a l'edifici, emmarcat per dos quadrats juxtaposats damunt els quals hi ha cinc querubins esculpits.
Actualment és la seu del Museu de la Marina.