Can Rigalt
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià de Besòs - Can Rigalt

Sant Adrià de Besòs - Can Rigalt (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sant Adrià de Besòs - Can Rigalt (Foto: Valentí Pons, 2022)

Sant Adrià de Besòs - Can Rigalt (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Sant Adrià de Besòs - Can Rigalt (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Av. Pi i Margall / Major
Masia coneguda també com a Can Barnola, per la família que la posseí des de començament del segle XX. És una de les poques masies que han sobreviscut al creixement urbà de mitjan segle XX, i sens dubte la més senyorial. Degué ser construïda cap a la segona meitat del segle XVII i es troba documentada en el cadastre de 1740. Era propietat de la família Girona. Consta de planta baixa, planta noble i golfes, aquestes obertes amb una galeria oberta amb un seguit de petits arcs de mig punt. Destaca especialment l'escut heràldic dels Girona, situat a la cantonera. Als anys 40, per tal d'eixamplar el carrer Major, es va retallar part del seu volum, on hi havia la cuina, amb el foc a terra, i el celler, i es va modificar la façana, que havia quedat mutilada. La masia és propietat municipal des de 2005.