Cases del carrer Prat
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià de Besòs - Cases del carrer Prat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sant Adrià de Besòs - Cases del carrer Verneda

Sant Adrià de Besòs - Cases del carrer Verneda (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Prat
Al carrer Prat, i en grau més baix, al carrer Verneda, hi ha un interessant conjunt de casetes d'una sola planta, amb les façanes idèntiques, o molt similars, tot i que pintades amb diferents colors. Són típiques cases obreres, amb la porta al centre i dos grans finestrals amb reixa, a banda i banda. Les obertures estan embellides amb relleus motllurats de temàtica floral, sobre les llindes. Lamentablement, la unitat del conjunt es veu alterada per altres construccions més modernes de molta més alçada.

Aquesta promoció va ser duta a terme a partir de l'any 1927, promoguda per Salvador i Pere Pagès. Les sol·licituds de permís per a la construcció de les cases van ser presentades en dues fases. El primer expedient, de 1927, inclou plànols signats per l'arquitecte Lluís G. Colomer Ballot, mentre que al segon, de 1928, estan signats per Andreu Audet.