Casa Terés
(La Fuliola - Urgell)

La Fuliola - Casa Terés, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Fuliola - Casa Terés, llinda datada

La Fuliola - Casa Terés, llinda datada (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Major, 6-8
Gran casal adossat a l'església parroquial que va pertànyer al magistrat de Tàrrega, Josep Oriol Terés, del qual va passar per herència a Manuel Rius i Reus, marquès d'Olèrdola. Per això la casa es coneix també com Cal Marquès. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes. Les obertures estan emmarcades amb pedra ben tallada. El portal principal és rectangular, de llinda monolítica i grans carreus als brancals. La casa degué ser construïda cap a la fi del segle XVII. A la façana posterior, que dóna a la Placeta, hi ha una llinda amb la data de 1686.