Fàbrica Frigo
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Frigo (Foto: Sergi Suárez, 2023)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJoaquin Romaguera Llach, eng.
Situació Perú, 84-102 / Bilbao, 140-156
Edifici de l'any 1959 que ocupa una illa sencera, amb la façana principal al xamfrà entre els carrers Perú i Bilbao. És un edifici de línies modernes que combina a les façanes l'estucat de color amb el maó vist i la pedra artificial. Els perfils rectilinis i els eixos verticals d'obertures que caracteritzen tot l'edifici es mantenen a la façana principal del xamfrà tot i que, en aquesta, l'horitzontalitat ve remarcada per la gran obertura de la porta, a la qual s'accedeix mitjançant un sòcol de pedra amb les escales als extrems.

L'empresa Frigo (Industrias Frigoríficas de Alimentación) va ser fundada l'any 1927. Va passar a mans de la multinacional Unilever el 1973. L'any 2008 la fàbrica va ser adquirida per la marca Farggi, del grup Farga.