Edificis Illa de la Llum
(Barcelona | Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edificis Illa de la Llum (2)

Barcelona - Edificis Illa de la Llum (2) (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorClotet & Paricio
Situació Pg. de García Faria, 77
Conjunt residencial projectat l'any 2001 i construït entre 2002 i 2005, que ocupa un solar irregular, de grans dimensions a tocar del parc de Diagonal Mar. Es configura com una mena d'illa amb un espai obert al centre, tancada en els vèrtexs per dues torres i un cos en angle, molt més baix, que se situa al cantó oposat. Les torres, concebudes com un joc de prismes juxtaposats, es caracteritzen pel tancament amb plafons d'alumini, amb premarcs formats per un entramat de tub galvanitzat i persianes corredores amb làmines d'alumini orientables. El caòtic moviment d'aquestes persianes fa que les façanes ofereixen sempre una imatge diferent.

El projecte va obtenir el premi Construmat 2007 a la Innovació Tecnològica.