Edifici d'oficines CZF
(Barcelona | Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Torre d'oficines CZF i Hotel AC

Barcelona - Torre d'oficines CZF i Hotel AC (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Lluís Mateo
Situació Pg. del Taulat, 266-270
Edifici d'oficines promogut pel Consorci de la Zona Franca (CZF), projectat per Josep Lluís Mateo l'any 2002 i enllestit l'any 2004. Forma un conjunt amb l'hotel AC i el Centre de Convencions, projectats pel mateix arquitecte.

L'edifici està clarament diferenciat en dos blocs, enllaçats mitjançant un sòlid cos central de formigó, obert amb petites finestres que recorden les espitlleres d'un castell. La part superior, sobresortida i que sembla gairebé suspesa, està acabada amb vidre. Les parts inferiors, adossades a banda i banda del cos central juguen amb el contrast de textures i la contraposició de volums, definint un espai buit, a manera de porxo, davant la porta principal.