Hotel Princess
(Barcelona | Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Princess (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusHotels i hostals
AutorÒscar Tusquets Blanca
Situació Av. Diagonal, 1
Obra dels anys 2000-2004, emmarcada en la gran transformació d'aquest sector arran del Fòrum de les Cultures. Està situat en un solar emblemàtic, just on comença la Diagonal.

La descripció que fa el seu autor, Òscar Tusquets és la següent: En l'arrencada de l'avinguda més llarga i representativa de Barcelona, ​​un solar acabat en punta, com la proa d'un gran navili. Aquest emplaçament exigia un edifici de clara identitat. El pla urbanístic imposava una torre de 25 plantes. No obstant això, l'edificabilitat permesa no admetia ocupar tot el solar a tota alçada. Encertadament, ja que apareixeria una torre molt rabassuda, com gairebé totes les de la ciutat. Per això vam proposar dividir la gran torre en dues torres molt esveltes, semblants però diferents, comunicades només per un pont amb les parets i paviments de vidre. L'esquerda que s'obre entre les torres trenca la façana orientada a Nord de la Diagonal, interromp el llarg parament en ombra i projecta una franja de sol sobre l'avinguda.