Passatge Olivé i el Pensador
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Olivé

Barcelona - Passatge Olivé (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Passatge Olivé i el Pensador (Foto: David Martí, 2021)

Situació Passatge Olivé
Estret passatge que enllaça els carrers Espronceda i Bac de Roda, amb un brancal (el passatge Olivé Maristany) que surt al carrer Pujades. Hi aboquen façanes modestes d'una sola planta, amb terrat. Damunt la balustrada d'una d'elles, la del núm. 17, hi ha una singular escultura de porexpan pintat, inspirada en el famós Pensador, de Rodin, d'autoria desconeguda, que s'ha fet molt popular.

Segons la informació que ens remet un veí del barri, originalment aquesta figura estava situada damunt d'una nau industrial del mateix carrer, que va ser derruïda per construir habitatges. Es comenta que va ser feta per un antic industrial que treballava per companyies de teatre.