Casa al carrer Sant Cristòfor
(Premià de Mar - Maresme)

Premià de Mar - Casa al carrer Sant Cristòfol, 49

Premià de Mar - Casa al carrer Sant Cristòfol, 49 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià de Mar - Casa al carrer Sant Cristòfol, 49 (Foto: Manuel Hereza, 2019)

Situació Sant Cristòfor, 49
Construïda a principis de segle XX pel banquer Pere Torra, soci de la banca barcelonina Solé i Torra. És una casa entre mitgeres, amb la mida de les cases de cos, si bé aquesta consta de planta baixa i dos pisos. Tanmateix, el pis superior està enretirat respecte a la línia de façana, generant una terrassa. Tant aquesta com el balcó estan tancats amb una balustrada. La façana, molt ben conservada, mostra alguns dels elements més característics de l'eclecticisme, jugant amb el contrast de colors entre el blanc i el gris. Destaquen especialment els pinacles que s'enlairen a la barana de la terrassa i a la cornisa.