Monument a Josep Trueta
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Josep Trueta

Barcelona - Monument a Josep Trueta (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Ricart Maymir
Situació Rambla del Poblenou, 113
El traumatòleg Josep Trueta i Raspall (Sant Martí de Provençals, 1897 - Barcelona, 1977), fill del barri, té un monument a la rambla del Poblenou, instal·lat l'any 1978, poc després de la mort de l'il·lustre doctor. La figura humana de trets angulosos que centra l'obra, és definida així per Xavier Salas. Si en un primer moment la postura moribunda del conjunt ens evoca a la figura del Crist recollit per les mans protectores de Déu, recordant la trajectòria de l'homenatjat podrem interpretar també el monument com el malalt, el màrtir o el protegit que és recollit pels coneixements de la medicina, del metge.