Mercat del Poblenou
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Font del Mercat del Poblenou (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusMercat
AutorPere Falqués Urpí (atrib.)
Situació Plaça de la Unió, 25
Va ser inaugurat l'any 1889, quan Sant Martí era encara un municipi independent. La seva autoria s'atribueix a Pere Falqués per les semblances amb el de Sant Martí, construït a la mateixa època. Ha estat reformat en diverses ocasions (1923, 1945 i 1966). Una darrera reforma, projectada per Ferran Mur i duta a terme entre 2004 i 2005, li ha donat una imatge més moderna.

L'edifici té planta rectangular i està format per tres cossos, més alt el central i cobert a dues aigües. L'estructura està suportada per pilars metàl·lics. El tancament exterior és fet amb maó vist i alguns elements ornamentals de pedra.