Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver

Barcelona - Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorRCR Arquitectes (Rafael Aranda, Carme Pigem, Ramon Vilalta)
Situació Comte Borrell, 48
Situada a l'antiga fàbrica de caramels Fèlix Tardà, s'integra en la rehabilitada illa rebatejada amb el nom de la cupletista Càndida Pérez. La rehabilitació del conjunt va ser duta a terme l'any 2007 pel prestigiós despatx d'arquitectura RCR i acull també una llar d'avis i un parc infantil. La composició exterior de la biblioteca, tot i el seu modern acabat amb lames metàl·liques, s'integra molt bé dins la trama urbanística, mantenint la volumetria. Un mòdul elevat, amb la façana vidriada, fa de pòrtic d'entrada a l'illa i, per la part interior, serveix de fons del parc infantil.