Indústries Waldes
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Indústries Waldes (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilArt Decó
AutorDarío Daura, eng.
Situació Ramon Turró, 111-129
Edifici construït l'any 1919, el qual va ser adquirit l'any 1924 per l’industrial txec Jindrich Waldes, que hi va instal·lar una fàbrica de subministraments metàl·lics per al sector tèxtil, encara activa.

El conjunt està format per tres cossos, el central molt més alt, que és on s'ubicaven les oficines. Les façanes combinen la pedra artificial, simulant encoixinats de carreus, amb el maó vist. Sota les cornises hi ha uns plafons rectangulars emmarcats amb ceràmica, propis de l'estètica art déco.

Compta amb un enorme soterrani de sales folrades de rajola vidriada, apte per a emmagatzemar oli, que era el producte al qual es dedicava l'edifici en un primer moment.