Església de Sant Francesc d'Assís
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Francesc d'Assís (edifici antic)

Barcelona - Església de Sant Francesc d'Assís (edifici antic) (Foto: Arxiu Històric del Poblenou)

AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Ramon Turró, 130
La primera església va ser finançada per Dionís Cabot Rovira i dissenyada per Enric Sagnier Villavecchia. Es va iniciar l'any 1916 i la inauguració va ser el 1917. L'any 1933 va ser elevada a parròquia. Va ser cremada l'any 1936 i el seu rector, mossèn Josep Romeu, assassinat.

A partir de 1944 va ser completament refeta en estil neoromànic, seguint un projecte de Josep M. Sagnier Vidal, arquitecte diocesà. S'enllestí l'any 1951. Consta de tres naus, amb transsepte i cimbori octogonal al creuer. La nau central està capçada amb un absis amb girola i també hi ha absis semicirculars als extrems dels braços del creuer. Al frontis hi destaca el porxo, amb tres arcs de mig punt de pedra blanca sobre columnes aparellades. Adossat al frontis hi ha el campanar de torre, de planta quadrada i 31 m d'alçada. A l'interior hi ha pintures murals de Llucià Navarro.