Edifici La República (Antic Casino Familiar)
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Edifici La República (Antic Casino Familiar)

Barcelona - Edifici La República (Antic Casino Familiar) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Edifici La República (Antic Casino Familiar), abans de la restauració

Barcelona - Edifici La República (Antic Casino Familiar), abans de la restauració (Foto: Xavier Badia)

Situació Carrer Badajoz, 79 / Pujades, 120-122
Aquest solar, parcel·lat per Josep Duran l'any 1862, va ser ocupat inicialment per uns magatzems i una destil·leria de licors. L'actual edifici degués ser construït cap a l'any 1920. Entre aquell any i 1935 va ser seu de la Joventut Democràtica Radical. Posteriorment va ser un casino i una sala de ball. La propietat va passar per herència a la família Gotanegra, fins a l'any 1942, quan va ser adquirit per Antoni Folguera i Grau. L'any 1958 estava ocupat per una empresa d'aparells de mesura i després per l’empresa de bolígrafs d’Amadeu Arbolés.

L'edifici, rehabilitat l'any 2010 com aparthotel, presenta elements ornamentals d'inspiració clàssica, amb frontons i esgrafiats. Destaca especialment la presència d'un bust femení presidint la façana principal, que simbolitza la República.