Sucursal de la Caixa de Pensions
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Sant Pere, 4

Barcelona - Plaça Sant Pere, 4 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorAugust Font Carreras
Situació Plaça de Sant Pere, 4
En aquest solar hi havia hagut una casa-fàbrica que havia estat propietat d'Antoni Escuder i després de Francesc Vilumara, la filla del qual, Cristina Vilumara, va fer reformar l'any 1895.

L'any 1896, August Font va projectar-hi una casa que després va acabar esdevenint la sucursal de la Caixa de Pensions. A la cantonada hi ha una fornícula amb una imatge de sant Pere -l'únic que subsisteix del projecte original- on figura la data de 1898. La reforma duta a terme pel mateix Font va suposar l'afegit de dos pisos i un àtic, cosa que comporta l'eliminació de la torre cantonera i de la coberta a dos vessants (posteriorment encara es van afegir dues plantes més, reculades amb relació a la façana).

D'aquesta, caracteritzada pel seu parament marró amb esgrafiats, es mantingueren tant les franges verticals laterals d'encoixinat com els timpans corbs de les obertures del primer pis, ambdós elements de referència renaixentista. El revestiment de la planta baixa és fruit d'una reforma moderna.