Cases Rafael Puig
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 554-558

Barcelona - Gran Via, 554-558 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorRafael Puig Puig
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 554-558
Conjunt de tres edificis amb façana unitària, construïts l'any 1890, promogut pel mateix arquitecte que el va projectar, Rafael Puig i Puig, un dels principals representants de l'eclecticisme més impermeable al corrent modernista que imperava a l'època. Està concebut de forma simètrica, amb els dos edificis laterals idèntics i el central diferent, més contingut en la part decorativa. Lamentablement la dissortada remunta d'un dels edificis, que va alterar el voladís, n'ha trencat la imatge global. De l'aparell decoratiu destaquen especialment les cariàtides dels pisos superiors, presents només als edificis laterals, un recurs utilitzat també en altres obres del mateix arquitecte.