Cases Francesc Grau Barnola
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 504

Barcelona - Gran Via, 504 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc Mariné Martorell
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 502-504 / Borrell, 133
Són dos edificis adossats, situats al xamfrà entre Gran Via i Borrell, amb les façanes compostes en sentit unitari, tot i que la separació entre els blocs està ben delimitada per una doble imposta vertical. Les cantonades són arrodonides i estan emfasitzades per sengles tribunes que abasten les plantes primera i segona. El parament cec està resolt amb esgrafiats seriats de caràcter geomètric. El projecte és de l'any 1898.

A més de la cantonada formada pels números 504 de la Gran Via i 133 de Comte Borrell, els números 502, 500, 498 i 496 també van ser promoguts per Francesc Grau Barnola. És un dels pocs edificis residencials del barri catalogats per l'Ajuntament.