Metales y Platería Ribera (Can Culleres)
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Metales y Platería Ribera (Can Culleres) (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilArt Decó
AutorJoan Vallvé i Creus, eng.
Situació Carrer Roc Boronat, 72-78 / Pallars, 188
Les naus de Metales y Platería Ribera, establertes al barri durant els anys trenta, ocupaven gairebé dues illes. La nau principal corporativa es va construir l'any 1947 i es va ampliar l'any 1951. És un edifici de planta baixa i dos pisos, amb la façana principal al xamfrà. És simètrica i està formada per tres cossos, els laterals acabats amb maó vist, en contrast amb el cos central, pintat de color clar. La composició de les obertures, trencades amb falses pilastres, i el coronament denoten certa influència de l'art déco.

L'empresa Metales y Platería Ribera, coneguda popularment com Can Culleres, va ser fundada per Joaquim Ribera i Barnola l’any 1912 i es dedicava a la fabricació de coberts de taula. La nau de 1947 va ser projectada per Joan Vallvé i Creus, enginyer industrial i destacat activista cultural. Es va mantenir activa fins a l'any 1985.