Sepulcre Nadal
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Nadal

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Nadal (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorMacari Planella Roura (reforma 1888)
Situació Cementiri del Poblenou. Illa 1
Aquest sepulcre, de l'any 1868, ha estat reformat en dues ocasions: l'any 1888 (reforma de Macari Planella) i 1896 (reforma de Pelayo de Miquelerena). En les dues reformes es va respectar l'element central, la figura jacent de Josefa García Cubera, esposa d'Antoni Nadal, feta esculpir per les seves filles.

És una obra remarcable, tant per la seva qualitat artística, molt evident en els drapatges, com pel seu descarnat realisme. La difunta està representada just al moment del seu traspàs, amb un posat seré però allunyat de tot idealisme. S'inspira en l'obra de Lorenzo Bartolini en un sepulcre de Florència.