Església del Cementiri
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Església del Cementiri

Cementiri del Poblenou - Església del Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Ginesi
Situació Cementiri del Poblenou
Va ser projectada per Antoni Ginesi l'any 1818 i està situada entre el departament II, l'espai de la burgesia i la resta del cementiri, o cementiri dels pobres, constituint una mena de barrera que separa un recinte de l'altre. És de concepció neoclàssica, amb elements simbòlics egipcis -com l'ouroboros o serp que es mossega la cua, símbol d'eternitat- posteriorment vinculats amb la maçoneria (Ginesi era maçó). Frontalment és recta, amb un atri i un frontó triangular al coronament, mentre que la part posterior és semicircular, amb un característic peristil. Va haver de ser reconstruïda l'any 1939.