Sepulcre Palà
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Palà

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Palà (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorSalvador Alarma Tastàs / Pere Estany Capella (escult.)
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 16
És un dels sepulcres més originals del cementiri. Va ser projectat l'any 1897 per Salvador Alarma (1870-1941), escenògraf, autor del local de La Paloma, i executat pel prestigiós escultor Pere Estany Capella, que va deixar els seus treballs més importants a Madrid (com el monument a Alfons XII del Retiro).

El sepulcre, fet amb pedra de Montjuïc, està presidit per una gran creu lobulada, amb forma de flor. Als quatre angles hi ha sengles creus formades per la intersecció de dos cilindres. I el detall més plenament modernista és una altra creu de bronze amb els braços lligats, amb formes sinuoses adaptades a la làpida i uns entrellaçats que remeten al món celta. Al seu centre, es veu el nom Mirambell.