Panteó Jover
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Jover

Cementiri del Poblenou - Panteó Jover (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorVenanci Vallmitjana Barbany, Agapit Vallmitjana Barbany
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 301
Situat en una de les dues placetes circulars del recinte, en un lloc privilegiat, és un panteó monumental construït l'any 1861, projectat per l'arquitecte Joan Nolla Cortés per a la família de naviliers Jover Serra. Dos anys després, els germans Venanci i Agapit Vallmitjana van realitzar les escultures que presideixen el conjunt.

L'element central del conjunt és la monumental columna coronada pel Crist ressuscitat, amb el fust molt treballat. A un nivell inferior hi ha la figura d'un àngel amb la trompeta del Judici Final en una mà i amb l'altre braç alçat assenyalant el cel. Reixa amb peveters i flors de cascall.