Sepulcre Mas
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Mas

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Mas (Foto: Albert Esteves, 2019)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Mas (Foto: Elvira Font Lluoià, 2022)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Mas (Foto: Frederic Bordas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

AutorPere Bassegoda / Federico Fabiani (escult.)
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 47
InterèsEspecial interès Interessant
En aquest sepulcre, construït per Pere Bassegoda, hi ha un dels grups escultòrics més notables del Cementiri del Poblenou. Un àngel, enlairant-se amb les ales desplegades acompanya cap al Cel la figura d'una dona jove, vestida amb una túnica. L'escultura degué ser realitzada cap a 1880 i és obra de l'artista Federico Fabiani (Alessandria -Piemont-, 1835 - 1914), especialitzat en escultura funerària. Aquest model el va reproduir en diversos cementiris italians.

Del conjunt del sepulcre cal ressenyar també la barana de forja que l'envolta, amb les inicials J i B, filigranes i flors de cascall.