Panteó Anglada
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Anglada

Cementiri del Poblenou - Panteó Anglada (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 209
Panteó construït l'any 1866 molt ben conservat perquè està fet amb marbre de Carrara. És una obra de gran qualitat, d'autor desconegut, feta construir pels marmessors d'Andrés Anglada Calzada ("rico capitalista de Barcelona" que va deixar vint mil duros anuals per als pobres, segons la gaseta El Ampurdanés) Concebuda com un templet obert, suportat amb columnes acanalades de capitells clàssics però cobert amb formes netament goticistes. A l'interior hi ha una imatge que representa la Religió, flanquejada per quatre escultures simbòliques situades als braços exteriors, de molt bona factura.