Cases Orsola
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Consell de Cent, 122

Barcelona - Consell de Cent, 122 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Carrera Miró
Situació Calàbria, 135-137 / Consell de Cent, 120-122
Conjunt d'edificis en xamfrà, amb les façanes formant una unitat, dels anys 1909-1913. La restauració d'un dels edificis laterals (Calàbria, 135) dóna una mostra de com podria lluir tot el conjunt. cal destacar especialment la decoració del vestíbul, amb mosaics als arrambadors i esgrafiats de flors estilitzades a les parets. Al sostre hi ha uns magnífics frescos de gust plenament modernista.

L'obra va ser promoguda per Joan Orsola i Merino (Mattia, Torí 1845 - 1929) i ocupada per la seva empresa de mosaics hidràulics Orsola, Solà i Companyia, la més important d'Espanya en el sector, activa fins a la mort del seu fundador.