Cases Lacalle i Cia
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Comte Borrell, 162-164 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Comte Borrell, 162-164, postal antiga

AutorAugust Font Carreras
Situació Comte Borrell, 162-164
En aquests dos edificis hi havia les oficines de l'antiga fàbrica de corretges, gomes i amiant Lacalle i Cia, que ocupava una bona part de l'illa, tal com podem veure a la postal publicitària que adjuntem. Les dues cases van ser projectades per August Font l'any 1914 i enllestides l'any següent. Són dos edificis bessons, d'un modernisme tardà molt contingut, amb delicats relleus florals a les llindes i a les llosanes dels balcons, i un acabat del parament amb estuc imitant un encoixinat de carreus.

August Font i Carreras (Barcelona, 1845 - 1924) va ser un destacat arquitecte eclèctic i medievalista. D'ell és el projecte de la façana neogòtica de la catedral de Barcelona. Però amb algunes obres menors, com aquesta, utilitza un llenguatge que es pot qualificar de modernista, tot i que molt temperat.