Sepulcre Llaudet (El Petó de la Mort)
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Llaudet (El Petó de la Mort)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Llaudet (El Petó de la Mort) (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJaume Barba Balanzó
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 3, núm 63
InterèsEspecial interès Interessant
És probablement el sepulcre més popular i el més fotografiat del Cementiri. Va ser construït l'any 1930 al taller de Jaume Barba i és a ell a qui se li atribueix l'autoria, tot i que és possible que hi participés el seu gendre, Joan Fontbernat, que era l'artista més qualificat del taller. L'obra va ser demanada per la família de l'empresari tèxtil Josep Llaudet Soler, dedicada al seu fill, mort prematurament. És una imatge impactant, feta de marbre, on veiem com la Mort, representada per un esquelet alat, s'encorba per abraçar el cos moribund d'un jove i fer-li un petó a la galta. A l'epitafi hi podem llegir uns versos de Jacint Verdaguer: Mes son cor jovenivol no pot mes / en ses venes la sanch s´atura i glaça / i l´esma perduda amb la fe s´abraça / sentint-se caure de la mort al bes.