Sepulcre Bruguera
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Bruguera

Cementiri del Poblenou - Sepulcre Bruguera (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoaquim Bassegoda Amigó (reforma)
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 1, illa 4
Templet neoclàssic construït l'any 1850 on reposen les restes d'Antoni Bruguera i Martí, mort a Cadis a vint-i-quatre anys, l'any 1846. Va ser erigit per la seva esposa, Amèlia de Vilanova i té una inscripció on es llegeix. La muerte que todo lo destruye, no podrá borrar ¡oh sombra querida! el recuerdo del cariño de una esposa que te idolatraba. L'any 1907 va ser restaurat per Joaquim Bassegoda.

Aquesta era una família de l'alta societat barcelonina. Amèlia de Vilanova va casar-se en segones núpcies amb Ignasi Girona i Agrafel. Federico de Madrazo va pintar-los sengles retrats el 1853.