Tanca exterior
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Tanca exterior: l'Esperança

Cementiri del Poblenou - Tanca exterior: l'Esperança (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Rovira i Riera / Francesc Pagès Serratosa (escult.)
Situació Carrer del Bisbe Josep Climent
La tanca que donava accés a la plaça semicircular de l'entrada del Cementiri va ser projectada el 1840 pel mestre d'obres Antoni Rovira i Riera, pare de l'arquitecte Rovira i Trias, a qui s'havia atribuït. Almenys, aquesta és la tesi d'Eloi Babiano i altres autors.

La porta està flanquejada per dos obeliscs amb estàtues adossades, una representant la Fe i l'altra l'Esperança. Són obra de l'escultor Francesc Pagès Serratosa (Barcelona, 1852 - 1899), un dels representants de l'estil eclèctic que va caracteritzar l'escultura de la segona meitat del segle XIX. Són obra de l'any 1888.