Piràmides
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Piràmides de l'entrada

Cementiri del Poblenou - Piràmides de l'entrada (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Ginesi
Situació Cementiri del Poblenou. Tanca d'entrada
La prematura mort d'Antoni Ginesi, l'any 1824, va fer que només dirigís la fase inicial de l'obra del cementiri que ell mateix havia projectat. Uns dels elements més característics del seu projecte i que encara va poder veure acabades són les dues piràmides del mur d'accés al recinte. Eren les residències del capellà i del guardià. De fet, la part piramidal és merament una decoració que envolta les portes d'aquestes casetes, però suposa una referència explícita a l'arquitectura egípcia, una tendència de moda durant les primeres dècades del segle XIX.