Casa Nebot
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 509

Barcelona - Gran Via, 509 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc Guàrdia Vial
Situació Gran Via de els Corts Catalanes, 509
Edifici en xamfrà, de dimensions notables, projectat l'any 1927 per Francesc Guàrdia Vial (Barcelona, 1880 - 1940). En aquest projecte Guàrdia ha abandonat totalment les composicions modernistes de la seva primera etapa, quan va ser col·laborador del seu sogre, Domènech i Montaner, i l'edifici s'inscriu plenament dins de la branca més convencional del noucentisme. La façana és simètrica, amb els dos portals al centre, i ve marcada pels eixos verticals que descriuen les tribunes, les quals abasten tots els pisos menys el superior, on s'aprofiten com a balcó.