Olis Pallarès
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Olis Pallarès, façana carrer Pallars

Barcelona - Olis Pallarès, façana carrer Pallars (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Anselm Capdevila Prats (atrib.)
Situació Pere IV, 63-67 / Pallars, 122-126
La família Pallarès va ser propietària d'una important empresa oleícola que havia fundat el reusenc Ferran Pallarès Basora a la ciutat de Cabra (Còrdova), l'any 1895. Un dels seus fills, Ferran Pallarès Delsors va establir-se a Barcelona i va fer construir aquestes naus. No sabem quan van ser construïdes, però l'any 1919 es va demanar permís per ampliar-les, seguint un projecte de l'arquitecte Josep A. Capdevila.

Les naus, de notables dimensions i pati interior, tenen façana als carrers Pallars i Pere IV. En aquest últim hi ha la principal, articulada amb obertures rectangulars o semicirculars, amb un frontó central on hi ha el nom de la firma.