Casa Joan Reig
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 423 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEnric Mora Gosch
Situació Gran Via de els Corts Catalanes, 423 / Entença, 55
Edifici en xamfrà projectat l'any 1925 per Enric Mora Gosch (1895 - 1966), que va ser arquitecte municipal de sant Cugat del Vallès i membre del GATCPAC. Consta de planta baixa i set pisos i s'inscriu en l'estil monumentalista d'influència centreeuropea que va gaudir de gran predicament a la Barcelona dels anys vint. La façana principal, simètrica, remarca els eixos de les cantonades amb els templets rodons del terrat, i l'eix central, que s'eixampla descrivint unes tímides tribunes semicirculars. Les línies horitzontals venen reforçades pels balcons correguts dels pisos segon i sisè.