Edifici Ecourban
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Ecourban

Barcelona - Edifici Ecourban (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorWilliam McDonough / L35 Arquitectes
Situació Almogàvers, 119-123
Ocupa una àmplia parcel·la entre els carrers Sancho de Ávila, Almogàvers, Zamora i Pamplona. És un gran complex d'oficines i un aparthotel, dissenyats per l'arquitecte americà William McDonough, nascut l'any 1951 i una de les figures internacionals més reconegudes en l'àmbit de l'edificació ecològica i sostenible.

El projecte, de l'any 2004, forma un grup obert que trenca les cantonades i la volumetria, redirigint els visuals cap als punts d'interès arquitectònic, en un conjunt permeable amb accessos directes a cadascun dels edificis des de la planta baixa. Les cobertes enjardinades responen als criteris de sostenibilitat del conjunt, que simbolitza el metabolisme biològic en el procés de disseny arquitectònic. El tractament de façanes (tancaments ventilats ceràmics i plafons d'alumini) respon a l'orientació solar.*