Convent de Sant Agustí
(Calella - Maresme)

Calella - Sant Agustí

Calella - Sant Agustí (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Situació Carrer de Sant Jaume / Rierany dels Frares
Els frares caputxins van arribar a Calella el 1692. Després d'ocupar unes cel·les provisionals van edificar, a iniciativa del marquès d'Aitona, un convent al límit entre Calella i Pineda, conegut com el convent "de les dues viles", amb una església dedicada a Santa Maria de Cervelló o del Socors, patrona dels navegants. El convent va ser acabat el 1709 i l'església l'any següent.
Es tracta d'un edifici de planta rectangular, cobert amb volta de canó, i amb capelles laterals intercomunicades. La severitat i senzillesa ornamental palesen l'esperit d'austeritat de l'orde.
El convent va sofrir diverses profanacions i exclaustracions els anys 1794, 1808 i 1821. Convent i església van resultar molt malmesos el 1936 i van ser reconstruïts els anys seixanta del segle XX. El 1978 s'hi establí l'entitat benèfica Obra de Maria. De la construcció original només es conserva l'església, força transformada.