Fàbrica Josep Canela
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Josep Canela

Barcelona - Fàbrica Josep Canela (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Ciutat de Granada 127-137 / Tànger 75-91 / Badajoz 162
L'any 1898 Josep Canela va presentar els plànols per construir una nau de planta baixa, sala de calderes i xemeneia, projecte signat per G. Guiteras. L'any 1905 es va fer una nova nau, aquesta projectada per Ramon Ribera, ampliada l'any següent segons projecte de Josep Graner. Va haver-hi noves ampliacions els anys següents fins a ocupar gairebé tota l'illa. Les naus, totes elles de maó vist, es dedicaven a allotjar tallers de foneria i maquinària i empreses del sector tèxtil. L'any 1990 l’edifici del carrer Ciutat de Granada, de tres plantes, va ser adquirit per l’Institut Català de Tecnologia i en va projectar la restauració l'arquitecte Jordi Segura.