Disseny Hub Barcelona (Barcelona - El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)


Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona

Barcelona - Disseny Hub Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Disseny Hub Barcelona, durant la construcció

Barcelona - Disseny Hub Barcelona, durant la construcció (Foto: Pepa Gracia , 2011)



TipusEdifici públic
PeríodePosterior al 2000
EstilEstils contemporanis
AutorMBM (Martorell, Bohigas, Mackay)
Situació Plaça de les Glòries Catalanes, 37
InterèsEspecial interès Interessant
Aquest edifici està compost de dos cossos, en sentit perpendicular, amb una disposició que té el propòsit d'acomplir una solució urbanística -relligar dos barris, com el Clot i el Poblenou, tot organitzant-se en el punt de trobada de dos carrers amb un notable desnivell-, a més del seu programa com a museu. Són 25.000 m², construïts entre 2009 i 2013, que acullen les sales d'exposició de la col·lecció i temporals i altres de servei, una biblioteca, un auditori, el BCD, el FAD, etc.

Sota, una llarga plataforma semi soterrada resseguida exteriorment per un espai enjardinat i un llac artificial que acompanyen l'entrada pel carrer Àvila; al damunt, un volum elevat i tancat de formes complexes sobre una estreta base i l'entrada de la plaça de les Glòries.

Com altres edificis del voltant, incorpora mesures de sostenibilitat quant a la construcció i el funcionament: ús de materials bàsics -zinc, ferro, fusta...-, reutilització de l'aigua de pluja, aprofitament de la llum -, mitjançant lluernes, el reflex del llac cap a l'interior-, i de la inèrcia tèrmica i panells fotovoltaics.

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP