Les Torretes
(Calella - Maresme)

Calella - Les Torretes (Foto: CEDIP, 1997)

Calella - Les Torretes (Foto: Umberto Victoria Ayuso, 2016)

TipusElement singular
Situació Cim del Capaspre
A mitjan segle XIX van ser construïts al cim del Capaspre dues torres destinades a la transmissió de senyals òptics, que formaven part d'un sistema de comunicacions basat en una cadena de torres, algunes d'elles d'origen medieval. El sistema de telegrafia òptica funcionava mitjançant banderes i boles de colors, d'acord amb una complexa codificació.
Les torres de Calella constituïen una estació intermèdia entre la torre dels Encantats de Caldetes i les de Malgrat i Blanes, a l'altre costat. Van ser edificades al 1848, una, i la segona, més alta, el 1857. La més antiga, voltada d'un fossar i amb nombroses espitlleres, era servida per soldats, i tenia fonamentalment funcions de caràcter militar, mentre que la segona tenia finalitats comercials.
Actualment es troben en estat ruïnós.