Edifici RBA (Barcelona - El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)


Barcelona - Edifici RBA

Barcelona - Edifici RBA (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Edifici RBA

Barcelona - Edifici RBA (Foto: Albert Esteves, 2019)



TipusEdifici administratiu o institucional
PeríodePosterior al 2000
EstilEstils contemporanis
AutorOriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay
Situació Av. Diagonal, 179
Aquest és un edifici d'oficines, auditori i altres serveis, de 20.000 m², disset plantes sobre rasant i quatre soterrades, construït entre 2007 i 2011. Conté dos cossos superposats, interromputs per una terrassa enjardinada d'ús social, disposats sobre un solar irregular.

El cos baix és un prisma regular tractat "com un Mondrian", segons els mateixos arquitectes. La façana inferior està recorreguda per una retícula estructural de perfils d'alumini i un recobriment de plaques de ceràmica vidriada de color terrós, les quals volen recordar les fàbriques de maó de l'antic Poblenou. Presenta un passadís central obert de l'alçada de tres pisos, com el del veí Mediapro. El cos alt sembla un volum en suspensió al damunt de l'espai buit d'entremig.

A l'oest, els brise-soleil i les mampares de vidre serigrafiat protegeixen la façana del sol. Al sud, són suficients les terrasses. Al nord i l'est, vidre i prou.

Quant a la sostenibilitat, cal tenir en compte la construcció sense residus o en sec, l'ús de materials prefabricats i l'estalvi energètic respecte a la ventilació i la il·luminació.

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP