Ajuntament
(Agramunt (vila) - Urgell)

Agramunt - Ajuntament

Agramunt - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2019)

Agramunt - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2018)

Agramunt - Ajuntament (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Es va construir a començament del segle XVIII per substituir la casa comunal medieval. Té una planta baixa porticada, amb tres arcs de mig punt sobre pilars de planta quadrada. La planta noble s'obre amb tres balcons, més ample el central. Damunt d'aquest balcó hi ha l'escut de la vila, sostingut per dos angelets, amb la data gravada de 1703. A la part superior hi ha una galeria amb vuit obertures de mig punt. Pel que fa a l'aparell, podem veure la part central, amb disposició a saltacavall i els laterals amb rombes i rectangles alternats. Cal destacar la figura en relleu que presideix la porta principal, on hi ha la data de 1761.