El Gall d'Or (desapareguda)
(Calella - Maresme)

Situació Carrer del Turisme, 81
Element
desaparegut
Element desaparegut
Antiga masia de la família Saula que conservava al seu interior una excepcional ornamentació modernista, procedent de la desapareguda casa Trinxet, situada al carrer Còrsega, cantonada Balmes, de Barcelona.

La casa Trinxet era una obra del 1903 de Puig i Cadafalch que va desaparèixer els anys seixanta, víctima de l'especulació urbanística. Poc temps abans, Maria Teresa Saula havia encarregat a l'interiorista Alfons Alzamora la decoració de la seva casa de Calella. Assabentats pels diaris de l'imminent enderroc de la casa Trinxet, van adquirir gran part del material artístic del seu interior i l'instal·laren amb gran encert adaptant-lo a les condicions del nou emplaçament. L'any 1997, les germanes Saula van obrir a la llum pública aquell patrimoni que semblava perdut des de feia més de trenta anys. En els darrers anys la casa ha estat tirada a terra i el seu contingut ha anat a parar a museus i particulars.

L'interior de la casa Trinxet va ser dissenyat pel mateix Puig i Cadafalch, que va comptar amb la col·laboració dels més destacats artesans i artistes de l'època, com el ceramista Sebastià Ribó, el fuster Tarragó, l'escultor Llimona o el famós pintor Joaquim Mir i Trinxet.